Ετήσια Έκθεση της ASB για το 2019

Δύο σημαντικά μηνύματα προβάλει η ετήσια έκθεση της ASB για το 2019: Το πρώτο μήνυμα αναφέρεται στη Συμπεριφορά και την Αλληλεγγύη του Knut Fleckenstein, Ομοσπονδιακού Προέδρου της ASB και το δεύτερο στον Σεβασμό και στην Αναγνώριση από τον Franz Müntefering Πρόεδρο της ASB.

Συμπεριφορά και Αλληλεγγύη

Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους ήταν και πάλι στο επίκεντρο του έργου της ASB το 2019. Το επάγγελμα του νοσηλευτή πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό έτσι ώστε τα άτομα που χρειάζονται φροντίδα να μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν φροντίδα υψηλής ποιότητας. Ένα κρίσιμο ζήτημα από αυτή την άποψη είναι ο μισθός σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση. Στην Εθνική Ένωση Εργοδοτών στον Τομέα Φροντίδας (BVAP), η οποία ιδρύθηκε από την ASB, αγωνιζόμαστε από κοινού για τη σύναψη εθνικής συλλογικής σύμβασης για τον τομέα της περίθαλψης.

Η ASB υποστηρίζει τον ανταγωνισμό που δεν πραγματοποιείται στην πλάτη των υπαλλήλων ή εκείνων που έχουν ανάγκη φροντίδας αλλά βασίζεται στην ποιότητα της εργασίας τους. ΚΑΙΡΟΣ ηταν!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ  ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019

Η παρουσίαση του βραβείου Annemarie Renger στον Charlotte Knobloch, Πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας του Μονάχου και της Άνω Βαυαρία, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Με αυτό το βραβείο, η ASB τίμησε την ακούραστη δουλειά της κατά του αντισημιτισμού, που θα ευχαριστούσε επίσης τον πρώην πρόεδρό μας. Η Anne marie Renger – το 2019 θα ήταν 100 χρονών – πάντα πίστευα ότι ένιωθα πάντα πολύ συνδεδεμένος με τον νικητή μας. Όλοι έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι μια εποχή όπως αυτη του Εθνικού Σοσιαλισμού δεν θα επαναληφθεί ποτέ και ότι ούτε η ομοφοβία ούτε οι αντισημιτικές ή ξενοφοβικές ιδέες θα συνεχίζουν να εξαπλώνονται στη Γερμανία.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019

Στους δύσκολους καιρούς, που ζούμε λόγω της κρίσης του κορωνοιου, η αλληλεγγύη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η ASB συνεχίζει να παρέχει βοήθεια σε όλους όσους τη χρειάζονται. Αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη δουλειά μας μόνο με τη συνεχή υποστήριξη των μελών μας και δέσμευση των εθελοντών μας.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την κάθε συμβολή που βοηθά να συνεχίσουμε με την αποστολή μας να βοηθάμε τους άλλους.

Knut Fleckenstein

Ομοσπονδιακός πρόεδρος

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019

Σεβασμός και Αναγνώριση

Για περισσότερα από πέντε χρόνια, το “Last Wishes Van” της ASB υπήρξε μια επιτυχημένη ιστορία. Περισσότερες από 2.000 τελευταίες επιθυμίες ασθενών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειας τους έχουν ήδη εκπληρωθεί και 23 οχήματα βρίσκονται τώρα στο δρόμο σε όλη τη Γερμανία.

Αλλά ακόμη και η καλύτερη ιδέα δεν αξίζει τίποτα χωρίς αυτούς που την εφαρμόζουν. Οι εθελοντές μας που επιθυμούν να εκπληρώσουν τις τελευταίες ευχές αυτών των ανθρώπων αφιερώνουν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτό το εθελοντικό έργο χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από δωρεές. Μια τόσο μεγάλη δέσμευση αξίζει τον υψηλότερο σεβασμό!

Το κλειδί για την επιτυχία είναι η ποικιλομορφία. Εδώ στην ASB, οι ανθρωπιστικές αξίες καθορίζουν πάντα τις ενέργειές μας και το σύνθημά μας «Βοηθάμε εδώ και τώρα» ισχύει για όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση. Αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ισότητα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από λόγια. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά μαζί μπορούμε να τον κάνουμε λιγότερο μέρα με την μέρα.

Δεδομένης της τρέχουσας πανδημίας, ο όρος «βοήθεια» ξαφνικά αποκτά ένα εντελώς νέο νόημα. Χωρίς βοήθεια και σεβασμό ο ένας για τον άλλον, δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από αυτήν την παγκόσμια κρίση. Σε αυτήν την κρίση, οι Σαμαρείτες μας συνεχίζουν να δίνουν τα καλύτερα – βοηθούν εδώ και τώρα.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019

Γι ‘αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους και τους εθελοντές μας στην ASB – είτε εργάζονται στην πολιτική προστασία, φροντίδα, φροντίδα ηλικιωμένων, εργασία για νέους ή ξένη βοήθεια – καθώς και τα μέλη, τους δωρητές και τους χορηγούς μας. Χωρίς τη δέσμευσή και την υποστήριξη τους, η ASB δεν θα ήταν αυτή η δυναμική ένωση, η οποία όχι μόνο έχει αναλάβει την παροχή βοήθειας αλλά την ασκεί καθημερινά.

Franz Müntefering

Πρόεδρος

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2019