Ο Knut Fleckenstein επισκέπτεται τις δομές φιλοξενίας στα Διαβατά

Ο Knut Fleckenstein δήλωσε : “Είμαι εντυπωσιασμένος από την καλή και επαγγελματική δουλειά, που πραγματοποιεί το προσωπικό της ASB κάθε μέρα”.

Ο Knut Fleckenstein, ομοσπονδιακός πρόεδρος της ASB, επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας Διαβατών στη Θεσσαλονίκη με τη σύζυγό του Νικόλ και την κόρη του Σβία η οποία επί του παρόντος πραγματοποιεί την πρακτική της με την ASB Ελλάδος. Στα Διαβατά φιλοξενούνται περίπου 1200 πρόσφυγες, εκ των οποίων 400 αναγκάζονται να διαμείνουν σε προσωρινή στέγαση όπως π.χ σε σκηνές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Διαβατά, ο κ. Fleckenstein μίλησε με το προσωπικό της ASB και συνάντησε μερικούς απο τους υπεύθυνους.

Μετά την επίσκεψή του, δήλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε από την καλή και επαγγελματική δουλειά που πραγματοποιεί το προσωπικό της ASB κάθε μέρα», προσθέτοντας ότι εκτιμά την «καλή συνεργασία με όλους τους εταίρους και τις κρατικές αρχές».

Στη νέα συνεργασία της ASB με τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG Home), ο κ. Fleckenstein δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι “η συνεργασία με τη DG Home θα είναι θετική, ευέλικτη και επιτυχημένη όπως η συνεργασία με την DG ECHO”. Το 2019 η ASB θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της προς τους πρόσφυγες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη της DG Home και σε συνεργασία με τον IOM και την DRC.

Ο Knut Fleckenstein και η οικογένειά του βοήθησαν στη συσκευασία ειδών διατροφής και παιχνιδιών που αργότερα διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες από την ομάδα της ASB.

Η πλήρης δήλωση του Knut Fleckenstein:

“Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Mike, που έδειξε σ’ εμένα και στη γυναίκα μου το έργο της ASB στα Διαβατά και στα γραφεία της ASB Ελλάδας. Είμαι εντυπωσιασμένος από την καλή και επαγγελματική δουλειά, που πραγματοποιεί το προσωπικό της ASB κάθε μέρα. Και εκτιμώ την καλή συνεργασία με όλους τους εταίρους και τις κρατικές αρχές. Ας ελπίσουμε ότι η συνεργασία με τη DG Home θα είναι θετική, ευέλικτη και επιτυχημένη όπως αυτή με την DG ECHO. Εύχομαι σε όλους όσους ασχολούνται με το προσφυγικό,  ευτυχισμένο το νέο έτος “