Μια επιτυχημένη μικρή χειρουργική εγχείριση πραγματοποιήθηκε σε μια κλινική εντός των δομών φιλοξενίας

Ένας 16χρονος Σύριος πρόσφυγας που φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων των δομών φιλοξενίας των Διαβατών ζήτησε τη συμβουλή του γιατρού για ένα πιθανό πρόβλημα με το πόδι του.

Η οικογένειά του έχει μείνει πίσω και ήρθε από την Τουρκία πριν από έξι μήνες, μόνος του, περπατώντας μέχρι εδώ με ένα μολυσμένο νύχι στο δάχτυλό του, εισερχόμενο στη σάρκα και προκαλώντας φλεγμονή και έντονο πόνο. Η μόνη λύση που είχε από τις διάφορες ιατρικές συμβουλές μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν η τοπική αντιβιοτική θεραπεία, αλλά αυτό απλά μεταμόρφωσε τη φλεγμονή από οξεία σε χρόνια.

Ένας γιατρός που εργάζεται για την WAHA International, τον συνεργάτη της ASB για την υλοποίηση του έργου που χρηματοδοτεί η ECHO, έκανε τη λεπτομερή εξέταση και αποφάσισε ότι μια μικρή χειρουργική επέμβαση και η αφαίρεση του νυχιού θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Ο Δρ. Βασίλης Φούτσιτζης, ένας έμπειρος χειρουργός, έφερε τον εξοπλισμό του ένα Σάββατο και με τη βοήθεια του νοσοκόμου Λάζαρου Μπουζούκα, πραγματοποίησε την εγχείριση.

Το αγόρι ανακουφίστηκε από τον χρόνιο πόνο και την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να φορέσει παπούτσια επιτέλους.

“Το παρόν έγγραφο καλύπτει τις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας που υλοποιούνται με τη χρηματοδοτική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν δεν πρέπει να ληφθούν με κανέναν τρόπο ότι αντικατοπτρίζουν την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχει.”