Παγκόσμια ημέρα ειρήνης: Πρόσφυγες πήραν μέρος στο Lake Run των Ιωαννίνων

Οι 61 πρόσφυγες συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. στα Ιωάννινα για τη Διεθνή Ημέρα της Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Με την υποστήριξη του προσωπικού της ASB, οι πρόσφυγες δημιούργησαν το δικό τους σύμβολο Ειρήνης  το οποίο αποτυπώθηκε σε κονκάρδες και καπέλα που διανεμήθηκαν την ημέρα του Lake Run στην πόλη των Ιωαννίνων με την υποστήριξη του ΙΟΜ Ελλάδας.

Και οι 61 πρόσφυγες πέρασαν την γραμμή του τερματισμού στην προσπάθεια τους να προωθήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Εκδηλώσεις όπως το Lake Run στη Λίμνη των Ιωαννίνων είναι σημαντικές για την ένταξη των προσφύγων, που ζουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, στην τοπική κοινότητα.

Η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης (“Ημέρα της Ειρήνης”) παρατηρείται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου. Ιδρύθηκε το 1981 με ομόφωνη απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, η Ημέρα της Ειρήνης παρέχει μια παγκόσμια κοινή ημερομηνία για όλη την ανθρωπότητα να δεσμευτεί για την ειρήνη πάνω από όλες τις διαφορές και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός Πολιτισμού της Ειρήνης.