Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2021: Το Μήνυμα της Κοινότητας για την Ειρήνη [Φωτο/Βιντεο]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2021, η ομάδα της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ASB μαζί με τους εφήβους και τις ομάδες γυναικών προσκάλεσαν όλα τα μέλη της κοινότητας σε ένα μικρό φεστιβάλ ειρήνης. Με την υποστήριξη του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ Ελλάδας)

Peace ambassadors, Yousef and Ismail, welcome the communitylco
Οι Πρεσβευτές της ειρήνης, ο Γιουσέφ και ο Ισμαήλ, καλωσορίζουν την Κοινότητα

Η προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη είναι ένας από τους κύριους στόχους των Ηνωμένων Εθνών το 2021. Με αυτό το σκεπτικό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2021, η ομάδα της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ASB μαζί με τους εφήβους και την ομάδα γυναικών προσκάλεσαν όλα τα μέλη της κοινότητας για ένα μικρό φεστιβάλ ειρήνης όπου όλοι θα μπορούσαν να εκφράσουν τις απόψεις τους δημιουργώντας μια συλλογική γωνία ειρήνης.

Η γωνία ειρήνης ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την υποστήριξη δύο αδελφών, ο Γιούσεφ και ο Ισμαήλ, ως «πρεσβευτές καλής θέλησης» από την Αγκόλα που μιλούν Αγγλικά και Πορτογαλικά. Μας καλωσόρισαν στα Ιταλικά και ενημέρωσαν τον κόσμο, καλωσορίζοντάς τον να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης εκφράζοντας τις απόψεις τους, σχεδιάζοντας και γράφοντας μηνύματα επάνω σε χαρτονένια «περιστέρια της ειρήνης».

The peace corner, a collective initiative

Τα περιστέρια στη συνέχεια κολλήθηκαν πάνω σε χαρτόνια σε μορφή δένδρου που είχαν ετοιμάσει η τάξη των εφήβων και στήθηκαν στο κυματοειδή σιδερένιο τοίχο του στέγαστρου όπου περνούν πολλοί άνθρωποι, αλλά συνήθως δεν σταματούν για μια πρωινή κουβέντα.

Η γυναικεία ομάδα συμμετείχε την προηγούμενη μέρα κόβοντας τα σχέδια των περιστεριών για να τα μοιράσουν οι έφηβοι στους συμμετέχοντες και στους νέους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μοιραστούν τις απόψεις τους για το τι σημαίνει για αυτούς η ειρήνη:

“Ειρήνη σημαίνει: Ειρηνικά. Ο πόλεμος είναι κακός”, είπε ο Ρεζουάν.

Η Ταχέρε, μια νεαρή κοπέλα από το Αφγανιστάν που διδάσκει Αγγλικά στην κοινότητά της μας είπε ότι «Ειρήνη σημαίνει να αποδέχεσαι όλες τις διαφορές, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, δεν έχει σημασία ποιος είσαι, δεν έχει σημασία ποια είναι η εθνικότητά σου ή ποιο είναι το χρώμα του δέρματός σου»

Ο Γιουσέφ τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης καθώς μας είπε ότι “Ειρήνη είναι η οικογένεια με χαρούμενα πρόσωπα στο σπίτι τους, η ειρήνη είναι εκαπαίδευση και υγεία, όλοι χρειάζονται ειρήνη για να έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Ενα άλλο άτομο μίλησε για προσωπική αρμονία, είπε ότι “το να μην έχεις συγκρούσεις συναισθηματικά, σωματικά, λέγεται ειρήνη, όταν απολαμβάνεις πλήρως τη ζωή σου”.

Ο Ισμαήλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “Για μένα, ειρήνη σημαίνει ένωση, η ημέρα που τα άτομα μένουν μαζί, ευτυχία, φιλία, ελευθερία”.

Η μικρή εορτή ένωσε άνδρες, γυναίκες, παιδία, εφήβους, δασκάλους, συνεργάτες και μέλη του προσωπικού της ASB γύρο από μια συναισθηματική φορτισμένη έννοια, γεγονός που σίγουρα τόνωσε το ηθικό της κοινότητας.

Watch the Video: