Σχετικά με εμάς

Η ASB είναι ένας φιλανθρωπικός και ανθρωπιστικός μη κυβερνητικός οργανισμός. Σκοπός της ASBείναι η παροχή βοήθειας προς όλους τους ανθρώπους -ανεξαρτήτως της πολιτικής, εθνικής και θρησκευτικής τους ταυτότητας. Παρέχουμε άμεση βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη την στήριξη μας. Από την ίδρυση της το 1888, η ASB -η γερμανική της ονομασία σημαίνει «Ομοσπονδία Σαμαρειτών των Εργαζομένων» – παρέχει υπηρεσίες που εστιάζουν στις ανάγκες των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας της τρίτης ηλικίας, των υπηρεσιών διάσωσης και Πρώτων Βοηθειών, τη βοήθεια σε παιδιά και νέους, την υποστήριξη σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και ψυχικές παθήσεις, τη βοήθεια στο εξωτερικό, ενώ παρέχονται και εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων και μετεκπαίδευση.

Η ASB ξεκίνησε τις ενέργειες της στην Ελλάδα ανταποκρινόμενη στην προσφυγική κρίση που επικρατούσε σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης το 2016.

Τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ελλάδα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Η ASB από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης έχει συμμετάσχει ενεργά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων στήριξης στη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ αποφάσισε να επεκτείνει την δραστηριότητα της στην Ελλάδα μετά την έκρηξη της κρίσης εκεί.

Επί του παρόντος, η ASB Greece συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες σε όλες τις ελληνικές περιοχές, με τη στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME) σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).