Χειμερινή διαβίωση σε ξενοδοχείο για περισσότερες από 20 ευάλωτες οικογένειες

Για δύο μήνες ήδη περισσότερες από 20 οικογένειες με ευάλωτα μέλη μεταφέρθηκαν από τις δομές των Διαβατών σε ξενοδοχείο για να περάσουν τον χειμώνα. Η ομάδα της ASB, μαζί με τους συνεργάτες υλοποίησης της( WAHA International και ARSIS), τις επισκέπτεται καθημερινά. Σήμερα μοιραζόμαστε κάποιες εντυπώσεις μαζί σας.

Ενώ η ιατρική ομάδα της WAHA πραγματοποιούσε τις τακτικές καθημερινές εξετάσεις, τα παιδιά έτρεχαν γύρω γύρω, έπαιζαν μόνα τους ή συμμετείχαν σε κάποια από τα σεμινάρια που διοργάνωνε η ARSIS. Στο κάτω πάτωμα, οι γυναίκες συμμετείχαν σε εργαστήρια πλεξίματος και ζωγραφικής, ενώ οι άνδρες καθόντουσαν σε ομάδες, συζητώντας ή παρακολουθώντας αθλητικά στην τηλεόραση.
“Λυπούμαστε που η Θεσσαλονίκη είχε προβλήματα με τρεχούμενο νερό και θέρμανση κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων ημερών. Ήμασταν εντάξει εδώ, όλα λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα, είμαστε τόσο ευγνώμων γι ‘αυτό”, μια νεαρή μητέρα, η οποία είναι έγκυος και πάλι , μοιράστηκε τις σκέψεις της μαζί μας.
«Θυμάσαι αυτό το νεογέννητο μόλις 12 ημερών που είδες σε μια κρύα σκηνή, γεμάτη με νερό; Αυτός είναι, με τη μητέρα και τα αδέλφια του, είναι ένα τόσο ισχυρό αγόρι», ο Mohammad δεν μπορούσε να κρατήσει τον ενθουσιασμό του.

Η ομάδα της ASB είναι χαρούμενη που οι προσπάθειες της φέρουν καρπούς και ότι αυτές οι οικογένειες κοιμούνται σε ζεστά κρεβάτια και έχουν ζεστά γεύματα καθημερινά. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες.

Το Project χρηματοδοτήθηκε από την European Commission Humanitarian Aid and Civil Protection (ECHO)  και πραγματοποιήθηκε από την ASB Greece.