Η ASB, αναλαμβάνει την υπηρεσία Site Management Support στην Ήπειρο

Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

16 Φεβρουαρίου 2018

Η ASB, αναλαμβάνει την υπηρεσία Site Management Support στην Ήπειρο

Από την 15η Φεβρουαρίου και μετά, η ASB θα προσφέρει συνεχή υποστήριξη στην ομάδα διαχείρισης των δομών φιλοξενίας του Κατσικά, Φιλιππιάδας, Κόνιτσας και Δολιανά στην Ήπειρο: ένα project που χρηματοδοτείται από την European Commission Civil Protection and Humanitarian Aid Operations (ECHO).

Μέσα από το 2018, η ASB θα παράσχει στήριξη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ήπειρο μέσω της ολοκληρωμένης πολυτομεακής ανταπόκρισης που αντιμετωπίζει την επείγουσα ανάγκη παροχής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην περιοχή. Η ανταπόκριση αυτή θα φτάσει τους περίπου 5.500 δικαιούχους μέσω ενός πακέτου υπηρεσιών που θα περιλαμβάνει την ανάληψη των υπηρεσιών SMS, νερού, αποχέτευσης και υγιεινής (WASH), στέγαση, συντήρηση και επισκευή, μη επισιτιστικά είδη, επισιτιστική βοήθεια, υπηρεσίες μεταφορών. Το έργο αυτό περιλαμβάνει δύο άλλα στοιχεία που χρηματοδοτούνται επίσης από την υποστήριξη έκτακτης ανάγκης της ΕΕ: παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική βοήθεια και άτυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που υλοποιούνται από τους εταίρους της ASB WAHA International και ARSIS αντίστοιχα.

Η προτεραιότητα της ASB είναι να παρέχει και να διατηρεί ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης με πρόσβαση σε αστικές υπηρεσίες, ενισχυμένη σωματική και ψυχολογική ασφάλεια, ενισχυμένη ικανότητα αυτοπροστασίας και αυτοδυναμίας για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ASB είναι ένας μη πολιτικός και μη-θρησκευτικός φιλανθρωπικός και ανθρωπιστικός οργανισμός. Βοηθάμε όλους τους ανθρώπους – ανεξάρτητα από την πολιτική, εθνική και θρησκευτική τους σχέση.

Η ASB ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα ανταποκρινόμενη στην κρίση των προσφύγων που έπληξε αυτό το τμήμα της Ευρώπης το 2016. Το κεντρικό γραφείο για την Ελλάδα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη της Βορείου Ελλάδος. Η ASB συμμετέχει ενεργά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την έναρξη της κρίσης των προσφύγων μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία και αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση της κρίσης στη χώρα. Το γραφείο της ASB Greece άνοιξε επίσημα τον Ιούνιο του 2016.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της αποτελούν τον εξέχοντα παγκόσμιο χορηγό ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέσω της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), η Ε.Ε βοηθάει πάνω από 120 εκατομμύρια θύματα συγκρούσεων και καταστροφών κάθε χρόνο. Με την έδρα της στις Βρυξέλλες και με ένα παγκόσμιο δίκτυο γραφείων, η ECHO παρέχει βοήθεια στους πιο ευάλωτους ανθρώπους αποκλειστικά βάσει ανθρωπιστικών αναγκών, χωρίς διακρίσεις λόγω φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή πολιτικού προσανατολισμού.

Στοιχεία Επικοινωνίας:  

Anna Pantelia – Visibility and Communications Officer in Greece (For comments in Greek and English)

Tel: +30 6945689048

Email: anna.pantelia@asb.gr

 

Marion Zeus – (For comment in German)

Tel: +49 221 47605-0

Email: M.Zeus@asb.de