Φιλιππιάδα: Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο φτάνουν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας

Καταφθάνουν πλέον οι πρώτοι πρόσφυγες αυτή την εβδομάδα από το νησί της Σάμου στις δομές φιλοξενίας της Φιλιππιάδας, στην Ήπειρο.

 

18ηΣεπτεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σάμο φτάνουν στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις φιλοξενίας της Φιλιππιάδας

Η οργάνωση Arbeiter Samariter Bund Ελλάδος (ASBGreece)[1]εργάστηκε εντατικά τους τελευταίους δύο μήνεςγια την επέκταση των δομών φιλοξενίας στον Κατσικά και την Φιλιππιάδα και για τη βελτίωση των συνθηκών στις δομές φιλοξενίας των Διαβατών. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, είναι οτι καταφθάνουν πλέον οι πρώτοι πρόσφυγες αυτή την εβδομάδα από το νησί της Σάμου στις δομές φιλοξενίας της Φιλιππιάδας, στην Ήπειρο.

Η ASBέχει επεκτείνει τις δομές φιλοξενίας  στην Φιλιππιάδα και στον Κατσικά τοποθετώντας αντίστοιχα 35 οικιστικές μονάδες (210 θέσεις) και 109 οικιστικές μονάδες (545 θέσεις), διασφαλίζοντας κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Η προτεραιότητα της ASBείναι να διασφαλίζει στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών και πρόσβαση σε αστικές υπηρεσίες.

Η ASB είναι ένας μη πολιτικός φιλανθρωπικός οργανισμός με στόχο την περίθαλψη χωρίς διακρίσεις. Βοηθάμε όλους τους ανθρώπους – ανεξάρτητα από τις πολιτικές, εθνοτικές, εθνικές και θρησκευτικές τους καταβολές. 

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το τμήμα Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.[2]

[1]Η ASB ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 2016,ανταποκρινόμενη στην έκτακτηπροσφυγική κρίση που έπληξε αυτό το τμήμα της Ευρώπης. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα. Η ASBεπίσης δραστηριοποιείται ενεργά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας υλοποιώντας προγράμματα στη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Σερβία και την ΠΓΔΜ.

[2]Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέσω της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), η ΕΕ βοηθάει πάνω από 120 εκατομμύρια θύματα συγκρούσεων και καταστροφών κάθε χρόνο. Με την έδρα της στις Βρυξέλλες και με ένα παγκόσμιο δίκτυο τοπικών γραφείων, η ECHOπαρέχει βοήθεια στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς μόνο βάσει ανθρωπιστικών αναγκών, χωρίς διακρίσεις λόγω φυλής, εθνότητας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή πολιτικής προσχώρησης.